artikel

Luc Blok: Glacé Grand Marnier

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol chocoladeijs   0,13 1 bol sinaasappelsorbetijs   0,09 1 bol koffie-ijs   0,14 Slagroom   0,12 70 cc Spa rood   0,05 Sinaasappelschilrasp en cacao   0,02 Mascarpone   0,12 Servetje   0,02 10 cc Grand Marnier   0,17 30 cc Espressogranita   0,09 Chocoladegarnering   […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol chocoladeijs   0,13
1 bol sinaasappelsorbetijs   0,09
1 bol koffie-ijs   0,14
Slagroom   0,12
70 cc Spa rood   0,05
Sinaasappelschilrasp en cacao   0,02
Mascarpone   0,12
Servetje   0,02
10 cc Grand Marnier   0,17
30 cc Espressogranita   0,09
Chocoladegarnering   0,06
Wafeltje   0,06
  —–
Totaal: 1,07
Totaalprijs 1,07
Brutowinstmarge 82%
Verkoopprijs 6,25

Bereidingswijze:

Schep de espressogranita onderin het glas. Schep hierop

de ijsbollen. Giet langs het glas de Grand Marnier. Garneer

af met slagroom, welke is gemengd met mascarpone-chocolade,

cacao en sinaasappelrasp. Voeg het wafeltje toe.

Serveer met een apart glaasje Spa rood, welke gewoon gedronken

kan worden maar ook op het laatst op de granita gegoten kan worden,

om samen op te drinken.