artikel

Mirjam Bakker-Bil: IJs on the Rocks

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol Sinaasappel sorbetijs   0,10 1 bol Framboos sorbetijs   0,10 1 bol Yoghurtijs   0,14 1 Kaapse kruisbes   0,07 Marsepein   0,16 2 Chocolade sticks   0,05 Sinaasappelijsklonten   0,15 15 cl Likeur   0,22 2 Amandelkoekjes   0,12 Rietje   0,02 ——- Totaal: 1,13 […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol Sinaasappel sorbetijs   0,10
1 bol Framboos sorbetijs   0,10
1 bol Yoghurtijs   0,14
1 Kaapse kruisbes   0,07
Marsepein   0,16
2 Chocolade sticks   0,05
Sinaasappelijsklonten   0,15
15 cl Likeur   0,22
2 Amandelkoekjes   0,12
Rietje   0,02
——-
Totaal: 1,13
Totaalprijs 1,13
Brutowinstmarge 76%
Verkoopprijs 5,00

Bereidingswijze:

Plaats het rietje in het glas, giet vervolgens de ijsklonten erin.

Voeg de likeur toe en dek het geheel af met een marsepeinen ster.

Serveer hierop de drie bollen ijs. Decoreer zet met chocoladesticks en

de Kaapse kruisbes. Plaats naast het glas twee amandelkoekjes op het

schoteltje.