artikel

Sandra Gollenbeek: Coupe Kenia

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol koffie-ijs   0,16 1 bol vanille-ijs   0,15 1 bol chocolade-ijs   0,16 1 rozet slagroom   0,15 1 kannetje saus   0,05 1 chocoladenestje   0,06 1 scheut koffie   0,10 1 servet   0,02 2 zelfgemaakte bonbons   0,20 decoratie   0,05   ——— […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol koffie-ijs   0,16
1 bol vanille-ijs   0,15
1 bol chocolade-ijs   0,16
1 rozet slagroom   0,15
1 kannetje saus   0,05
1 chocoladenestje   0,06
1 scheut koffie   0,10
1 servet   0,02
2 zelfgemaakte bonbons   0,20
decoratie   0,05
  ———
Totaal: 1,10
Totaalprijs 1,10
Brutowinstmarge 79%
Verkoopprijs 5,50

Bereidingswijze:

Spuit een beetje slagroom op de bodem van de coupe. Verdeel

hierover de drie ijsbollen. Giet hierover een scheut koffie en garneer

met een rozet slagrom. Zet bovenop de coupe het chocoladenestje.

Serveer de coupe met een kannetje saus en twee handgemaakte bonbons.