artikel

Gemeenschapsgeld

Horeca

Dertig horecaondernemers deden twee dagen inspiratie op bij collega’s in het kader van de Mobiele Horecatraining. Ditmaal in en rond Rotterdam. Opvallende aanwezige was het gemeenschapsgeld.

Gemeenschapsgeld

De training begon op de SS Rotterdam waar deelnemers ook overnachtten. Een schitterende locatie met mogelijkheden. De twee commerciële exploitanten, catering en horeca, proberen er met man en macht een gezonde exploitatie van te maken. Maar de peperdure verbouwing is bekostigd door coöperatie Woonbron. Daarna ging de groep naar De Machinist. Ook een mooie locatie, de verbouwde voormalige machinistenschool. Het is nu een multifunctionele centrum, een podium voor horeca, muziek en theater. Het wordt commercieel geëxploiteerd, zo kreeg de groep te horen, maar de verbouwing was zwaar gesubsidieeerd. Ook Villa Augustus in Dordrecht is een prachtige locatie, maar daar is eveneens subsidiegeld gebruikt voor de verbouwing. De horecaondernemers fronsten af en toe hun wenkbrauwen.

Geert van den Bosch

Reageer op dit artikel