artikel

Grenzeloos gastvrij leren van andere branches en landen

Horeca

Grensoverschrijdende concepten en hoe ondernemers hun grenzen kunnen verleggen. Koninklijke Horeca Nederland verrijkt de Horecava met Grenzeloos Gastvrij en activiteiten die niet beperkt blijven tot de beursgebouwen.

Grenzeloos gastvrij leren van andere branches en landen

KHN is prominent aanwezig op en rond de Horecava 2012. De werkgeversorganisatie heeft een reeks activiteiten georganiseerd. Het allesverbindende thema is Grenzeloos Gastvrij, waarbij KHN ondernemers informeert en inspireert om de eigen grenzen te verleggen en te leren van voorbeelden binnen maar vooral ook van buiten de branche.

Special guests

Alle KHN-leden zijn special guests. Dit houdt in dat ze speciale voorrechten hebben en toegang hebben tot bepaalde plaatsen en evenementen. Op maandag 9 januari, de eerste beursdag, zijn leden en relaties bijvoorbeeld welkom op de KHN Nieuwjaarsreceptie

vanaf 17:00 uur. Daarna is er een speciale KHN Sector Citytrip naar Amsterdamcentrum. Daar bezoeken de leden vier inspirerende locaties om ‘te happen en stappen in een bijzondere setting.’ Welke locaties dat zijn, blijft tot op het laatst een verrassing.

Jaarcongres

Op dinsdag 10 januari staat het thema Grenzeloos Gastvrij centraal op het KHN Jaarcongres in de Forumzaal van de RAI. Hier wordt een beeld geschetst van grensoverschrijdende concepten en beleving. Na de lunch kunnen de bezoekers gebruikmaken van het KHN-partnerprogramma of de beursvloer van de Horecava bezoeken. Op dinsdagavond is hotel Okura Amsterdam de locatie voor het KHN Gala: een culinaire wereldreis, afgewisseld met artiesten.

Ledenlounge

KHN regelt voor alle leden een gratis passe-partout, dat automatisch meerdere dagen toegang tot de beurs geeft. Daarmee hebben ze ook toegang tot de KHN Ledenlounge, het middelpunt voor KHN-leden op deze beurs. In deze ledenlounge (restaurant First Floor, 1ste etage) vinden dagelijks lunch & learnsessies plaats over onderwerpen als nieuwe media, domeinverbreding in de horecabranche en alcohol en jeugd. Daarnaast zijn bezoekers welkom op de KHNbeursstand in Hal 4 en op het XpertPlaza waar dagelijks een programma wordt gepresenteerd.

Grenzen verleggen

Het thema Grenzeloos Gastvrij onderschrijft de ambitie die KHN heeft voor de branche, meldt de werkgeversorganisatie. KHN wil horecaondernemers aanmoedigen hun eigen grenzen te verleggen, over de grenzen te kijken naar het buitenland en te leren van goede voorbeelden van buiten de eigen branche. ‘Zo kunnen we als individuele ondernemers én als branche sterker worden en beter voorbereid zijn op de toekomst.’ De aangekondigde fl ightsimulator waarin bezoekers concepten konden bekijken, gaat overigens niet

door.

QR-games

KHN komt verder met een QRgame. In Nederland bezit ruim 42 procent van de bevolking een smartphone. Dat biedt kansen om gasten via hun mobiel te bereiken. Om te laten zien welke mogelijkheden dit biedt, heeft KHN in samenwerking met Deli XL een interactieve

QR-game ontwikkeld speciaal voor de Horecava. De QR-game is een app die beursbezoekers langs de werelden van de Horecava leidt.

De hoofdprijs is een reis voor twee personen.

Bijzonderheden

  • In de Ledenlounge staat een blind bistro met één tafel, waar gasten in het donker worden bediend door iemand met een visuele beperking. Via nachtcamera’s kunnen andere gasten in de Ledenlounge van buitenaf zien hoe het er binnen aan toe gaat.

  • Tijdens het KHN Jaarcongres op dinsdag 10 januari komen ook trendsetters buiten de eigen sector aan het woord, zoals Wim Spelt van KLM Nederland en Paul Seres, voorzitter van de New Yorkse Nightlife Association.

  • Het KHN Gala op dinsdagavond 10 januari staat in het teken van een grenzeloos diner waarvoor de verschillende Okura-restaurants samenwerken. Muzikale intermezzo’s van Dreams Live en zangeres Ruth Jacott zetten de toon. Het resultaat van dit alles is een ‘dinner without borders’ waarin de gasten letterlijk van de diverse keukens kunnen proeven.
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels