artikel

Mijn 2011: Marc Dietvorst

Horeca

Bedrijf: Strandpaviljoen Paal 10, Ouddorp
Functie: Eigenaar

Mijn 2011: Marc Dietvorst

Wat is het persoonlijk hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Mijn persoonlijke hoogtepunten van het afgelopen jaar zijn: het winnen van de Misset Horeca Lipton Ice Terras Top 100. Dit is voor mij een erkenning voor ons werk. De zwangerschap van mijn vrouw behoort tot de hoogtepunten en een heerlijke vakantie na het einde van het seizoen.

Wat is het zakelijk hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Ondanks een matige zomer qua terrasweer hebben wij toch een omzetgroei van 20 procent weten te realiseren. Het winnen van de Terras top 100 is zeker ook zakelijk gezien een hoogtepunt en is een enorme beloning voor de inzet van ons team geweest.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Ik geef 2011 een 9, omdat het altijd beter kan maar er vele persoonlijke maar ook zakelijke hoogtepunten waren zoals eerder gezegd.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Ik voorzie de volgende trends samengevat in de onderstaande trefwoorden: gezond, gemak, duurzaam, snelheid, kritische prijs/ kwaliteit verhouding, afnemende gasten loyaliteit.

De horeca zal in toenemende mate moeten opboksen tegen ‘het thuis uiteten gaan’ en de steeds beter wordende ‘on the go’ concepten. De horeca kan dit alleen winnen door te werken met verse, verantwoorde gezonde (streek) producten in een verrassende ambiance met oog voor detail en gastvrijheid. Het bezoek aan de horeca moet een beleving zijn.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Door de keuken te vergroten en totaal te vernieuwen, in staat zijn om efficiënter, sneller, kostenbesparend en vernieuwend te werken. Hierdoor behoort het voeren van een verrassend assortiment, inspelend op de komende trends, tot de mogelijkheden.

2) Investeren in medewerkers in vaste dienst staat ook bovenaan mijn lijst. Het creëren van zelfstandig werkende mensen, hen laten doorgroeien, maakt ons team sterker en minder kwetsbaar bij de enorme piekbelasting op mooie terrasdagen. Zij moeten onze beleving en filosofie over kunnen brengen, maar ook commercieel kunnen presteren.

3) Een omzetgroei van 5 procent, te realiseren door een efficiënte vernieuwde keuken en verruiming van onze openingstijden in de winterperiode.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels