artikel

Pieken met thee

Horeca

Schenk meer aandacht aan thee en profiteer van de groeiende populariteit van dit product. Thee heeft een enorm winstpotentieel en is een prima product voor de horeca. Na koffie is thee in de horeca het populairst.

Pieken met thee

De horeca schenkt over het algemeen eigenlijk geen thee, maar serveert een theezakje met een kopje heet water. Wie thee echt professioneel aanpakt en gasten meer service wil bieden, serveert thee in potjes. Een potje thee heeft een luxe uitstraling en bevat meer dan één kopje. Gasten vinden dit absoluut een hogere prijs waard. Sommige leveranciers spelen hier al op in door een totaal theeconcept te introduceren.

Een potje thee levert ook meer winst op, want de prijs van de grondstoffen blijft gelijk. De arbeidskosten zijn wel wat hoger, maar worden ruimschoots met de hogere verkoopprijs gecompenseerd. Potjes thee maken meer service en een betere presentatie mogelijk. Een potje thee geserveerd op een plateautje kan gemakkelijk met wat lekkers worden aangevuld en eventueel als thee compleet verkocht worden, ook weer tegen een hogere verkoopprijs.

Reageer op dit artikel