artikel

27-30 oktober 2008<BR>Horeca Vakbeurs Brabant 2008

Horeca

Deze regionale beurs beleeft z’n 45ste editie en staat onder leiding van de familie Mutsaers, hoteliers van De Druiventros in Berkel-Enschot. Was de Horeca Vakbeurs Brabant decennia lang een groot succes, dit jaar gaat het evenement in de Brabanthallen verder met één hal die volgens de organisatie ‘interessant genoeg is voor het beurspubliek

27-30 oktober 2008<BR>Horeca Vakbeurs Brabant 2008

Deze regionale beurs beleeft z’n 45ste editie en staat onder leiding van de familie Mutsaers, hoteliers van De Druiventros in Berkel-Enschot. Was de Horeca Vakbeurs Brabant decennia lang een groot succes, dit jaar gaat het evenement in de Brabanthallen verder met één hal die volgens de organisatie ‘interessant genoeg is voor het beurspubliek’. Medewerker Theo van Bracht wijt de inkrimping van de beurs o.a. aan de verminderde animo onder standhouders. ,,De reden? Er is meer concurrentie van andere beuzen, waardoor er een versnippering op de beursmarkt is ontstaan. Ook de recessie speelt een rol.’’ Sterke punten voor de horecaondernemer zijn volgens Van Bracht dat de beurs zowel ‘s middags als ’s avonds open is en dat er steeds meer buitenlandse standhouders aanwezig zijn. Zij presenteren zich met producten en equipment voor o.a. themarestaurants.

Randprogramma:

Het randprogramma is minder omvangrijk dan voorheen. Wél is er de kookwedstrijd om de Zilveren Champignon, die al weer voor de 24ste keer acte de présence geeft. En er is een culinair plein, waar biologische en ambachtelijk producten in de picture staan. Theo van Bracht: ,,Lange tijd was de Horeca Vakbeurs Brabant vooral een beurs voor cafés, bars en cafetaria’s. Met het culinair plein richten we ons ook op eigenaren en personeel van eetcafés, brasserieën, restaurants en hotels. Die laatste groep maakt nu 20 procent van onze bezoekers uit.’’

Reageer op dit artikel