artikel

Aardappelflensjes met gerookte zalm

Horeca

Ingrediënten2 aardappelen (geschild)1 ui1 eipeper en zout200 g gerookte zalm12 kwarteleitjes1 dl olie Bereidingrasp de rauwe aardappelen en de. ui en vermeng de massa met het ei. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een anti-aanbakpan met een scheutje olie. Vorm in de pan met behulp van een vork een dun flensje van het […]

Aardappelflensjes met gerookte zalm

Ingrediënten
2 aardappelen (geschild)
1 ui1 ei
peper en zout
200 g gerookte zalm
12 kwarteleitjes
1 dl olie

Bereiding
rasp de rauwe aardappelen en de. ui en vermeng de massa met het ei. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een anti-aanbakpan met een scheutje olie. Vorm in de pan met behulp van een vork een dun flensje van het beslag en bak dit aan beide zijden krokant.

Laat de krokant gebakken aardappelflensjes (totaal 12 stuks) op keukenpapier uitlekken. Leg de warme flensjes op een voorverwarmd bord en bedek ze met dunne tranches gerookte zalm. Bak de kwarteleitjes tot spiegeleitjes en leg deze op de gerookte zalm. Garneer met verse kruiden, bijvoorbeeld kervel.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel