artikel

Abrikoos en chocolade in de hoofdrol

Horeca

Een keurig afgewerkt dessert, met verrassende elementen en prima uitgevoerd volgens de wedstrijdopdracht. Zo kondigde jurylid Ivo Wolters (van patisserie/salon de thé Onder de Boogen in Roermond) het winnende nagerecht van de Hanos-dessertwedstrijd in Nijmegen op 4 november aan.

Abrikoos en chocolade in de hoofdrol

Dit dessert met de naam De Kegel was van de hand van Martijn Jansen van Kasteel Ooijen in Broekhuizenvorst. Hij maakte een strak bord met verschillende elementen: een kegel van witte chocolade en crispy rijst, een abrikozenshake, abrikozentruffels en een abrikozensorbet met anijssiroop. Prima uitgevoerd volgens de wedstrijdopdracht: gebruik abrikozenpuree van het merk Boiron, chocoladecouverture van leverancier Callebaut en zorg dat er zowel een zacht als een crispy element in zit. De inzendingen waren zeer verschillend. Sommige waren technisch erg goed uitgevoerd, vond de jury. Andere weer creatief, zoals een gefrituurde truffel van abrikoos en chocolade.

Reageer op dit artikel