artikel

Accorhotels.com: nieuwe graphics

Horeca

Accor heeft de website www.accorhotels.com uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden. ‘Hierdoor kunnen klanten gemakkelijk en snel reserveringen maken in een van onze hotels’, aldus een woordvoerder.

Accorhotels.com: nieuwe graphics

Op de website is een aantal nieuwe graphics toegevoegd zodat bezoekers gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Als klanten de homepage oproepen, kunnen zij in één blik zien waar ze moeten zijn voor een korte beschrijving over de verschillende hotels (Discover), voor het online reserveren van hotelkamers (Reserve your room) en waar de speciale aanbiedingen gelden (Promotions). Door op ‘Search’ te klikken, kan de gast de plaats van bestemming invoeren. Vervolgens ziet hij in een oogopslag alle hotels in de omgeving.
In 2000 telde Accor 12 miljoen bezoeken aan alle hotelwebsites (de portal accorhotels.com en de afzonderlijke websites van de hotelnetwerken zoals sofitel.com, novotel.com, mercure.com). ‘Dit betekende een gemiddelde van 32.000 bezoekers per dag. In 2000 zijn er wereldwijd één miljoen hotelovernachtingen online geboekt, dat is één overnachting per 31 seconden’, aldus Accor. De inkomsten die in 2000 via de websites gegenereerd werden, bedroegen 45 miljoen euro. ‘Dit is één procent van de totale omzet van de verkopen van de Accorhotels. Als de trend zich voortzet verwachten we dat de inkomsten uit het web zullen stijgen naar 100 miljoen euro’, besluit Accor.

Reageer op dit artikel