artikel

Afroomkluizen beperken de schade

Horeca

Het gebruik van afroomkluizen heeft niet alleen een preventieve werking. De kluizen beperken de schade als u ondanks uw maatregelen toch wordt overvallen. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden.

Afroomkluizen beperken de schade

Simpel en goedkoop: een locker

Een goedkope manier om uw kassageld te beheren, is een zogenoemde locker. Deze zit onder de kassa bevestigd en is voorzien van een gleuf om bankbiljetten snel in te laten verdwijnen. Een locker maakt kassagrepen en overvallen een stuk minder aantrekkelijk, maar werkt alleen als uw personeel ‘m structureel gebruikt als waardeberger.

Lockers zijn eenvoudig te monteren bij de kassa en alleen met een sleutel te openen. Houd er rekening mee dat een kassamedewerker die zegt de kluis niet te kunnen openen, agressie op kan roepen bij de overvaller.

Prijs: vanaf 100 euro

Duurder, geavanceerder en veiliger: de afroomkluis

Dit probleem is op te lossen met een duurdere kluis die beveiligingsmogelijkheden als openingsvertraging, pincode en/of stil alarm heeft. Zo zijn er afroomkluizen met tijdvertraging en een automatisch alarmsignaal bij het intoetsen van een bepaalde (overval)code. De combinatie sleutel met pincode is ook mogelijk. Sommige afroomkluizen kunnen op uw eigen beveiligingssysteem worden aangesloten, waardoor bij een gedwongen opening een stil alarm naar een meldkamer wordt verzonden.

Ook aan het transport is gedacht: sommige kluizen zijn voorzien van een afneembare cassette waardoor transport van het geld door de winkel veilig en onopvallend kan geschieden. Deze kluizen hebben twee sloten, een voor het verwijderen van de cassette en een voor het openen ervan.

Prijs: vanaf zo’n 1200 euro

Reageer op dit artikel