artikel

Alberta Bierocks

Horeca

Alberta Bierocks zijn zoete brooddeegkussentjes. Een soort grote ravioli of soezen, gevuld met elandvlees (moose). Ze zien er erg lekker uit en hebben een mooie ambachtelijke uitstraling. De bierocks kunnen uitstekend dienen als voorafje, bijvoorbeeld in plaats van stokbrood, als voorgerecht of als snack

Alberta Bierocks

Ingrediënten:
Deeg:
1 tsp (theelepel) gist,
2 sp (eetlepels) lauw water,
5 cups (1,25 l) bloem,
1/2 cup suiker,
1/2 tsp zout,
1 1/2 cup lauwe melk,
9 sp boter gesmolten,
2 eieren.
Vulling:
2 sp olie plantaardig,
1 ui gehakt,
1 pond eland fijn (gehakt),
4 cups kool gesneden,
zout en peper.

Bereiding:
Meng de gist met het lauwe water. Doe het meel, de suiker en de halve theelepel zout in een grote mengkom. Voeg de melk, de boter en de eieren aan het gistpapje toe en roer dit in de mengkom door het meelmengsel. Kneed het deeg gedurende ongeveer 8 minuten en laat het vervolgens rijzen.

Vulling:
verhit de olie en voeg de gehakte ui toe. Voeg het fijngemaakte elandvlees toe en vervolgens de gesneden kool. Rol het deeg uit en maak ronde lapjes met een diameter van circa 12 cm. Leg daar de vulling op en vouw de deeglapjes dicht. Bak de bierocks af in circa 20 minuten.Serveer de bierocks eventueel met zoete Gumbo Saus.

Reageer op dit artikel