artikel

Amber Grace: harde en zoete peer

Horeca

VEN Dailyvers in Leidschendam heeft een nieuwe peersoort naar Nederland gehaald. De uit Afrika afkomstige Amber Grace-peer is een toevallige zaailing van de Doyenne de Comice. Niet bekend is met welke peersoort de Comice is gekruisd.

Amber Grace: harde en zoete peer

Wél levert de nieuwe soort voordelen op: het vruchtvlees is harder, waardoor de peer langer houdbaar is. Van zichzelf heeft de Amber Grace een hoog zoetgehalte dat naarmate de peer rijpt nog stijgt. De vrucht is groot van formaat en heeft een roodbruine schil die vrij stug is. ‘Hij kan zowel rauw als in bereidingen worden gegeten, hij is uitstekend van smaak’, zegt Bert Schöttlndreier van VEN Dailyvers. De Amber Grace wordt van half februari tot begin juli geoogst. De prijs is €2,25/kg (VEN Dailyvers).
Kijk hier voor 3 heerlijke nagerechten met peer
* Perenstrudel met nogatine en zoethoutijs
* Bladerdeegtaartje met gepocheerde peer en blue stilton
* Beerenburgpeer met boerenkwark en kruidkoekijs

Exclusief voor abonnees van Misset Horeca

Toegangtot alle recepturen

Reageer op dit artikel