artikel

Ananassnijder

Horeca

Voor het verwerken van ananassen zijn allerlei apparaatjes in de handel. De ananasboor bestaat al heel lang. Die dient, net als een appelboor, uitsluitend om er de harde kern mee uit een ananas te boren.

Ananassnijder

De ananassnijder doet iets dergelijks. Hij boort echter niet alleen de harde kern uit de ananas, maar snijdt tevens, door het ronddraaiende mes, een lange spiraal van het vruchtvlees. Met één snede van een mes verdeelt u de ananasspiraal vervolgens in ananasringen. Ook dit apparaat is niet nieuw, maar het was tot dusver alleen in een huishouduitvoering van kunststof verkrijgbaar. Tegenwoordig is er ook een professionele roestvaststalen uitvoering in de handel.

Om het geheel compleet te maken is er ook nog de ananasverdeler. Daarmee snijdt u de ananasringen in partjes. Hij wordt geleverd met twee messen: een voor grote en een voor kleine partjes.

Ook vanuit bedrijfseconomisch oogpunt kan het gebruik van een ananasverdeler interessant zijn. U kunt van tevoren precies vaststellen hoeveel partjes ananas er uit een blik komen en daar bij uw calculatie rekening mee houden. Dergelijk precisie-rekenwerk is natuurlijk alleen voor de echte grootverbruikers zinvol.

Overigens, de harde, cilindervormige kern die u met de ananassnijder uit de ananas boort, is met de pluim er nog aan heel mooi te gebruiken als garnering, bijvoorbeeld op een buffet.

Reageer op dit artikel