artikel

Auberginerolletjes

Horeca

Ingrediënten :

  • 2 aubergines
  • (knoflook)olie
  • peper, zout
  • 250 gram mozzarella of zachte geitenkaas
  • 16 blaadjes basilicum of 16 blaadjes munt
  • 1 bakje cherrytomaatjes
Auberginerolletjes

Bereidingswijze:
Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snij ze over de lengte in plakken van circa ½ cm dikte. Leg steeds 4 plakken aubergine, naast elkaar, tussen keukenpapier, in de magnetron, circa 1 minuut, ca. 750 Watt, tot de plakken net zacht zijn. Herhaal dit tot alle 16 plakken zacht zijn.

Bestrijk de plakken aubergine met (knoflook)olie en bestrooi ze met peper en zout. Snij de mozzarella of de geitenkaas in repen. Leg op elke plak aubergine een blaadje basilicum en een reep mozzarella of een blaadje munt en een reepje geitenkaas. Rol de aubergineplakken op en zet ze vast met een cocktailprikker.

Reageer op dit artikel