artikel

Auberginesalade met ei

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 aubergine
 • 1/2 rode paprika
 • 1/2 groene paprika
 • 2 stevige tomaten
 • 1 hardgekookt ei
 • Voor de dressing:
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1/2-1 eetlepel crème fraîche of zure room
 • 1 theelepel mosterd
 • zout
 • peper
 • 1/2 eetlepel fijngeknipt bieslook
 • enkele sprietjes bieslook
Auberginesalade met ei

Bereidingswijze:
Was de aubergine, snij het kroontje eraf en snij hem in blokjes. Breng een bodem water aan de kook en kook de blokjes aubergine gedurende enkele minuten. Giet ze af en laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.

Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Was de tomaten en snij ze in partjes. Maak de dressing door de mayonaise, de crème fraîche of zure room, mosterd, zout, peper en fijngeknipt bieslook goed te vermengen. Neem een mooie slakom en schep de groenten en dressing voorzichtig door elkaar. Pel het ei en snij het in partjes. Garneer de salade met de partjes ei en wat sprietjes bieslook.

Reageer op dit artikel