artikel

B52 with Bombay Doors

Horeca

Het ‘Cocktail Hour’ kan met recht als een Happy Hour worden gekenschetst. Heerlijke tongstrelertjes, pittig, opwekkend, en met hun vaak exotische uitstraling een lust voor het oog. Geen wonder dat de cocktail momenteel bezig is aan een comeback.

B52 with Bombay Doors

Voortdurend ontwikkelen enthousiaste bartenders nieuwe cocktails. De beste bartenders doen met hun creaties mee aan nationale en internationale cocktailcompetities waar vakgenoten de nieuwe vindingen beoordelen. Niet al die creaties is een lang leven beschoren, maar zo nu en dan weet er eentje door te dringen tot het grote publiek.

Het is verbazend hoe snel een succesvolle cocktail bekend is bij de liefhebbers.De smaak van het publiek, en daarmee de samenstelling van cocktails, is voortdurend onderhevig aan verandering. In de VS prefereerde het publiek enige tijd de zogenaamde straight shots: rechttoe rechtaan borrels als whisky, tequila en rum. Maar er werd ook geëxperimenteerd, met als resultaat de shooters: verschillende sterke drankjes in laagjes op elkaar geschonken, de lichte ingrediënten op de dikkere en zoetere.

De wereldberoemde Alabama Slammer is daar een voorbeeld van.Shooters kun je ook mixen met ijsgruis. Ze zijn dan wat ‘smoother’, zoals de Amerikanen zeggen. Een voorbeeld: de B52 with Bombay doors.

Ingrediënten:

– 1 deel Bombay Sapphire Gin
– 1 deel Bols Red Orange
– 1 deel Kahlua
– 1 deel Grand Marnier

Serveer ‘as a shot’ of over ijsgruis met een rietje. Happy landing!

Reageer op dit artikel