artikel

Babyhapjes

Horeca

Heeft u een eetgelegenheid waar veel gezinnen met jonge kinderen komen eten? Dan zult u regelmatig gevraagd worden om het een of ander potje op te warmen. Zonde, want ook voor uw jongste gasten kunt u iets bijzonders op tafel zetten. Stel eens een speciaal kindermenu voor ze samen. En dan niet eentje met friet en kroketten. Het is van groot belang dat jonge kinderen leren om gezond en gevarieerd te eten. Waarom zou u de ouders daarin niet helpen door het geijkte potjespatroon in de horeca te doorbreken? Bekijk hier allerlei babyhapjes die gemaakt zijn met verse ingrediënten. Geschikt voor kinderen tussen de zes en de 18 maanden. Probeer ze eens uit.

Babyhapjes

Groentestamppotje met gehakt

Ingrediënten voor 1 persoon

Geschikt voor kinderen van 6-8 maanden

 • 1 kleine aardappel in kleine blokjes
 • 3 eetlepels tuinerwten gemengd met wortelen
 • 1 theelepel vloeibare margarine of olie
 • 30 gram gehakt

Bereidingswijze:

In pan met weinig water de aardappel 6 tot 8 minuten koken. Tuinerwten en wortel toevoegen en 5 tot 7 minuten laten meekoken, tot groenten zacht en gaar zijn. Groenten afgieten en kookvocht opvangen.

Intussen in koekenpan margarine verhitten en hierin gehakt in 5 minuten rul bakken. In kom aardappel, groenten en gehakt met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde stamppot. Stamppotje met een scheutje kookvocht smeuïg maken en zeven.

Kabeljauw met broccoli en tomaat

Geschikt voor kinderen van 9 tot 12 maanden

 • 3 cherrytomaatjes, ontveld en gehalveerd
 • 1 kleine kruimige aardappel in kleine blokjes
 • 1 theelepel olie of vloeibare margarine
 • 75 gram broccoli, in kleine roosjes
 • 30 gram kabeljauwfilet

Bereidingswijze:

Schep de zaadjes uit de tomaat. Kook in een pan met weinig water de aardappel gaar. Verhit in een pan olie en laat de broccoli en de tomaat in 7 minuten op een zacht vuur afgedekt gaarsmoren. Voeg de kabeljauw toen en laat deze ook in 5 minuten gaar worden.

Giet de aardappel af en vang het kookvocht op. Pureer in een kom de aardappel, vis en groenten met een staafmixer of pureer het in een keukenmachine. Voeg indien nodig nog een klein scheutje kookvocht toe.

Rijst met courgette en mozzarella

Ingrediënten voor 3-4 personen

Geschikt voor kinderen van 12 tot 18 maanden

 • 1 eetlepel olie
 • 1 sjalot, fijngesnipperd
 • 1 courgette, in kleine blokjes
 • 1/2 theelepel Italiaanse keukenkruiden
 • 100 gram risottorijst
 • 1 bol mozzarella

Bereidingswijze:

Verhit in een kleine pan de olie en bak hierin de sjalot en de courgette met de keukenkruiden in 2 tot 3 minuten. Voeg de rijst en 100 ml koken water toe en laat het geheel afgedekt zo’n 20 minuten zachtjes koken.

Snijd intussen de mozzarella in kleine blokjes. Giet indien nodig de rijst af en schep de mozzarella erdoor.

Reageer op dit artikel