artikel

Banaan

Horeca

Banaan kom je niet vaak tegen in desserts. Toch heeft het werken met banaan voordelen. Het is niet duur en bijna iedereen vindt het lekker. Verder laat het zich makkelijk combineren en kun je er zowel koud als warm mee werken. Dus: desserts met banaan.

Banaan

Gefrituurde banaan: maak een beslag van tempurameel, aangemaakt met een beetje water, Pisang Ambon en Monin Bananensiroop. Haal de banaan door het ijskoude (stijve) beslag en frituur hem bij 175°C.

Banaan van de grill: snijd een ongepelde banaan over de lengte doormidden. Maak een karamel door suiker te smelten, en als deze lichtbruin is af te blussen met bananenlikeur. Stort de karamel op bakpapier, breek de afgekoelde plak in stukken en verpulver die in de keukenmachine. Doe dat over de rauwe banaan heen en gaar hem in de oven of op de grill of barbecue(in aluminiumfolie). Warm serveren en uitlepelen.

Bananensushi: smelt chocolade, haal de banaan door de chocolade en door karamelpoeder (zie hierboven) en snijd er sushi van.

Reageer op dit artikel