artikel

Barbecuen aan boord

Horeca

Op het oog is de Cocobo een tikkeltje nostalgisch, in het gebruik is het varende houten terrasvlot vooral leuk en sfeervol voor een ontbijt of diner, een barbecue of borrel op zonnige dagen. De vlotten van 5 bij 2,65 meter worden door een fluiterstille elektromotor voortgestuwd en bieden plaats aan dertien personen.

Barbecuen aan boord

Erik Rossing, uitbater van De Schaopwas in het Drentse Eext, bestelde er meteen twee. Z’n buffetrestaurant ligt namelijk aan een eigen meer. Z’n gasten dobberen 2,5 uur op het water en genieten van een barbecue voor €30,- p.p., inclusief drankjes. De kok komt regelmatig met een klein bootje langs om de gasten van verse hapjes en drankjes te voorzien. Wie op het arrangement op de site klikt, hoort een scheepstoeter. Erik Rossing: ‘We krijgen er enthousiaste reacties op en zitten tot nu toe elk weekend vol. De investering (€14.000,-) is absoluut de moeite waard. Het is echt een aanvulling op het restaurant.’

Ie-sicht in het Friese Oudega (bij Drachten) heeft de primeur voor Friesland. Gerlof Bleeker biedt familiediners op het water van de Wijde Ee aan ‘Het terrasvlot slaat goed aan en trekt volop bekijks.’ Kenmerkend voor de Cocobo is de hoge duurzaamheid. Het milieuvriendelijk behandelde hout kan minimaal tien jaar onafgebroken in het water liggen, zonder dat er een lik olie of verf aan te pas komt, zeggen de initiatiefnemers. De drijvers, een combinatie van polystyreen en aluminium, zorgen voor stabiliteit en balans van het gevaarte. De met opberg- en zitkisten uitgeruste terrasvlotten worden aangedreven door een elektromotor van het type Minn Kota. Deze is goed voor 8 kilometer vaarplezier op één accu. Naar wens zijn de vlotten te leveren met een overkapping of een ‘vuurtafel’ (gasbarbecue in een tafel).

De Cocobo kan kant-en-klaar worden geleverd en te water gelaten (€3300,-). In vol ornaat komt de prijs op €4500,- (met o.a. motor, 2 accu’s en acculader).

Cocobo Boating, Den Haag. Tel. (06) 51 29 64 77. www.cocobo.nl.

Reageer op dit artikel