artikel

Bedrijfsrestaurant Ballast Nedam:

Horeca

Zitten op ‘gras’ en tussen rode lippen en hangende kop-en-schotels met een lampje. Nee, we zijn niet in een pretpark voor kinderen, maar in het bedrijfsrestaurant voor volwassen medewerkers van Ballast Nedam. Weg van de werkplek.
Naar de bedrijfsreportage…

Bedrijfsrestaurant Ballast Nedam:

Ceci n’est pas een bedrijfsrestaurant. Vrij naar Ce ci n’est pas un pipe van René Margritte, die een pijp schilderde en erbij zette dat het geen pijp was. Dit is (een deel van) het bedrijfsrestaurant van Ballast Nedam, maar is het eigenlijk niet. ‘Even een andere wereld.’
Dubbel handig: de koelingen hebben elektrische rolluiken en zijn open aan de achterzijde, waardoor het assortiment gemakkelijker first in, first out kan worden aangevuld.
Perry van Gils (links), commercieel manager van Ballast Nedam Services: ‘Avenance won de tender van twee cateraars.’ Cateringmanager Bert van Ruiten: ‘Het assortiment is niet luxe.’
Grastegels, geruite tafels en hardroze stoelen. Designer Agnes Evers koppelde in het bedrijfsrestaurant van Ballast Nedam frivoliteit aan de stoerheid van een bouwonderneming.
Het gastenrestaurant/vergader- en ontvangstruimte is ook van de hand van Evers. Veel natuurlijke en lichte materialen. Ook hier geldt het devies: ‘weg van de werkplek’.
De bar. Menig hippe club zou er jaloers op zijn. Ook hier toont ontwerpster Evers oog voor prachtige materialen én detail. De handgebakken tegels lopen van vloer over in bar.
Pionnen, rubber laarzen en cementemmers op fraaie zwart-witte foto’s. Naast collega’s het enige werkgerelateerde dat de werknemers tijdens de lunch tegenkomen.
Afruimband en spoelkeuken gekoppeld en op hetzelfde niveau. Dat scheelt traffic, tilwerk en dus arbeidstijd.
Afrekenen via de selfservicekassa’s van Straight-systems met handige touchscreens en pictogrammen. ‘Cashless afrekenen is kostenbesparend en beter voor de doorstroming.’ Per dag zijn er zo’n 325 lunchgebruikers, die gemiddeld ongeveer €2,50 besteden.
Ook ruim baan voor gimmicks: ludieke kop-en-schotellampjes.
Reageer op dit artikel