artikel

Ben Ellenbroek

Horeca

Zorgspectrum het Zand bereidt voor vijf verzorgings- en verpleeghuizen in en rondom Zwolle dagelijks zo’n zeshonderd ontkoppelde maaltijden, waarbij de cliënt dagelijks kan kiezen wat hij of zij wil eten. En dat in een ambiance waar menig horecabedrijf jaloers op zou zijn. Dat Ben Ellenbroek een horecaverleden heeft, is dan ook terug te zien in […]

Ben Ellenbroek

Zorgspectrum het Zand bereidt voor vijf verzorgings- en verpleeghuizen in en rondom Zwolle dagelijks zo’n zeshonderd ontkoppelde maaltijden, waarbij de cliënt dagelijks kan kiezen wat hij of zij wil eten. En dat in een ambiance waar menig horecabedrijf jaloers op zou zijn. Dat Ben Ellenbroek een horecaverleden heeft, is dan ook terug te zien in zijn werk. Uitgangspunt is dat de bewoners van het Zorgspectrum meer genieten van hun maaltijden en daardoor netter, rustiger én meer eten dan voorheen. Dit heeft weer tot gevolg dat de bewoners minder dement gedrag vertonen, minder hulp nodig hebben en de hele dag uitkijken naar hun dagelijkse uitjes naar het restaurant. Sieraden en stropdassen komen weer uit de kast als de bewoners richting restaurant vertrekken.

Ben Ellenbroek staat als enthousiast teamleider aan het hoofd van deze operatie. Hij hecht veel waarde aan de arbeidsvreugde van zijn mensen en laat ze dus zo zelfstandig mogelijk werken met ruimte voor eigen initiatieven en creativiteit. Daartegenover staan wel duidelijke targets, die frequent worden getoetst aan de werkelijkheid.In het zorgspectrum heerst een open communicatiestructuur, waardoor iedereen weet waar de ander mee bezig is, hetgeen een sterk teamgevoel genereert.

Reageer op dit artikel