artikel

Ben Jur

Horeca

Al sinds zijn vroege jeugd is Jur Houtman bezig met het schrijven van liedjes. Met de opkomst van Doe Maar en de nederpopbandjes heeft het schrijven van liedjes in de eigen taal de voorkeur gekregen.

Ben Jur

‘Het spelen met taal, rijm en dubbelzinnigheid van woorden is in je eigen taal gemakkelijker, en tenslotte het een medium waarmee je je gevoelens beter kunt uitdrukken’, aldus Jur Houtman. Hiermee gaat het zelfgeschreven Nederlandstalige repertoire van Ben Jur de kant op van het cabaret. Met veel onderwerpen uit het dagelijks leven, die met veel humor worden gebracht. Daarnaast is er ook nog een serieuze kant aan het repertoire, met mooie gevoelige liedjes.Ben Jur is opgegroeid met de muziek van de jaren zestig en zeventig en vanzelfsprekend ook beïnvloed door de muzikale nalatenschap van die decennia. De muziek van Bob Dylan, Stones, Beatles, Crosby Stills Nash and Young en vele anderen heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het Engelstalige coverrepertoire dat Ben Jur speelt, aangevuld met songs van Ry Cooder en Elvis, maar ook Elvis Costello en John Hiatt.
Het liefst speelt Ben Jur zonder geluidsversterking. Indien noodzakelijk kan hij echter tegen vergoeding voor een eigen geluidsinstallatie zorgen.
Voor informatie en boekingen: Ben Jur, Botgensstraat 1, 3311 VD Dordrecht. Tel/fax (078) 614 64 77.

Reageer op dit artikel