artikel

Bepaal uw focus met een doelgoepbepaling

Horeca

Bepaal uw meest succesvolle ijsproduct door uw klanten te kennen. Uw (potentiele) klantenkring is sterk afhankelijk van de locatie van uw horecaonderneming.

Bepaal uw focus met een doelgoepbepaling

Een snackbar naast een middelbare school trekt veel jongeren die vaak van spannende snelle ijsjes houden. Een eetcafé bij een natuurpark of langs een wandelroute heeft daarentegen een heel ander publiek. Zij zullen meer de tijd nemen voor een ijsje als beloning voor hun wandeling of fietstocht.

Toch is het zo dat we mensen tegenwoordig niet snel meer in naar leeftijd, sekse of inkomen kunnen indelen. Een zakenman met een goed salaris kiest de ene keer voor een luxe broodje tussen de middag, maar kan net zo goed de voorkeur geven aan de gesmeerde boterham van thuis. Wel blijkt uit onderzoek dat er bepaalde typen ijseters zijn met eigen voorkeuren voor een soort ijsje. Gebruik de onderstaande doelgroepmodule en bepaal waar uw focus ligt.

Gebruik de doelgroepmodule!

Zo wijst u buitenlandse toeristen op uw ijsassortiment!

Reageer op dit artikel