artikel

Binnenkijken bij de Lindenhof

Horeca

De afgelopen maanden is De Lindenhof compleet gerenoveerd. Het is niet ondenkbaar dat deze drastische verbouwing extra gewicht in de Michelin-schaal heeft gelegd. De tweede ster voor het team Lindenhof is daarom mooi compliment voor prima gastheerschap.

Binnenkijken bij de Lindenhof

In de nieuwbouw bevinden zich de ontvangstruimte, de toiletten, de garderobe en de aperitiefruimte. Onder de aanbouw is een wijnkelder gemaakt. Gasten komen nu binnen in een royale, hoge entree. Sowieso ademt het hele gebouw nu licht en ruimte. Er is gebruikt gemaakt van kostbare, duurzame materialen. De vloer is van natuursteen, de muren en plafonds zijn gestuukt, de bedrading van apparatuur en verlichting is keurig in de muren weggewerkt.

Maar het meest tekenend voor de alleen-het-beste-is-goed-genoegmentaliteit van eigenaar Martin Kruithof is het toilet. De wc-pot is van topdesigner Alessi: een ronde, voluptueuze sculptuur. Het moet een genot zijn om daar op te zitten. ,,Onze gasten rijden een heel eind voor een feestelijke avond. Die willen niet op een gedateerde pot zitten’’, aldus Kruithof nuchter.

Reageer op dit artikel