artikel

Black stripe

Horeca

Door de voortdurende ontdekking van nieuwe ingrediënten als Cachaça, Pisco, exotische vruchten en geraffineerde likeuren werden bartenders steeds professioneler. Bartender is een vak geworden en er zijn professionele organisaties ontstaan, zoals de International Bartenders Association.

Black stripe

Er zijn regels gekomen voor de bereiding van cocktails, en nationale en internationale wedstrijden waarbij bartenders zich met elkaar kunnen meten en nieuw ontdekte recepten voor het voetlicht worden gebracht.

Inmiddels is de kunst van het mixen en het drinken van cocktails al lang niet meer uitsluitend weggelegd voor de ‘happy few’. Net zoals koken is ook het bereiden van cocktails een hobby geworden. Ingrediënten zijn makkelijk te krijgen en er is informatie te over. Als je met de momenteel meest gebruikte zoekmachine Google gaat zoeken met het zoekwoord ‘cocktail’ dan levert dat bijna 2,5 miljoen treffers op.

Toch zullen het altijd de professionele bartenders blijven die de toon aangeven. Alleen zij zijn met hun kennis van dranken en smaken in staat om nieuwe creaties te bedenken. De gemiddelde amateur redt het misschien nog wel om een mix te bedenken met drie ingrediënten, maar wie komt er op een sublieme cocktail als de Black Stripe?

Reageer op dit artikel