artikel

Blanke uientimbaaltjes

Horeca

Ingrediënten voor 3 personen:
250 g uien
25 g boter
mespunt bloem
5 eetlepels bouillon
2 eieren
½ dl crème fraîche
voor de saus:
1 eetlepel geschaafde amandelen
1 dl slagroom
mespunt maizena
peper, zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Blanke uientimbaaltjes

Voorbereiden:
Pel de uien snijd ze in ringen en kook ze in 5 minuten in ruim water met weinig zout en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Verhit de boter en smoor de uien hierin 5 minuten. Laat ze niet bruin kleuren! Strooi de bloem erover, voeg de bouillon toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes stoven. Wrijf de uien daarna door een zeef. Vet 3 timbaalvormpjes in.

Bereiden:
Verwarm de oven op 200 ºC. Doe de uienpuree met de crème fraîche en de eieren in de keukenmachine en laat alles tot een homogeen mengsel draaien. Verdeel het mengsel over de timbaalvormpjes en zet deze in een ovenschaal. Schenk een laagje kokend water in de schaal en plaats deze in het midden van de oven. Laat de timbaaltjes in ca. 25 minuten gaar worden.

Rooster voor de saus de amandelen licht aan in de koekenpan. Voeg de slagroom toe en breng het aan de kook. Bind het sausje met wat in water aangelengde maizena en breng het op smaak met peper en zout. Roer tenslotte de peterselie er door. Keer de timbaalvormpjes om, elk op een bord, en schenk er wat van de saus omheen.

Reageer op dit artikel