artikel

Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
5 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte verse Italiaanse kruiden
¾ dl groentebouillon of water
400 g bloemkool in roosjes
zout
peper
50 g geraspte belegen kaas

Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Snij de tomaten in stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren. Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 8 minuten heel zachtjes sudderen.

Kook de bloemkool in een pan met weinig water en zout in ca. 10-15 minuten gaar. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de bloemkool af en doe de rozetten over op een schaal. Schep de tomatensaus erover en strooi de kaas erover.

Reageer op dit artikel