artikel

Bonte mix

Horeca

De Rotterdamse televisiekok Herman den Blijker predikt het vers en simpel koken. Zijn tweede boek gaat over het gebruik van de zintuigen daarbij: Herman. Kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken en eten.

Bonte mix

Volgens de uitgever is het een ‘’originele combinatie van basiskookboek, verhalenboek en een naslagwerk.’’ Wie het boek doorleest, raakt volledig het spoor bijster. De indeling komt rommelig over. Na de inleiding van Den Blijker over zijn kookfilosofie komen er cocktails als aperitief en een hoofdstuk over messen. Vervolgens zijn er recepten met allerlei verhaaltjes en technieken door heen. De keuze hiervoor lijkt willekeurig. Bij de vier basisrecepten staan twee fonds, een jus en gedroogde tomaten. Wat die tomaten daar doen? De foto’s zijn sfeervol en wie fan is van Den Blijker zal deze bonte mix van recepten en anekdotes wel aanschaffen.

Bestellen>>>

Reageer op dit artikel