artikel

Bordeaux Alternatief

Horeca

Bordeaux Alternatief

Bordeaux Alternatief

Bordeaux binnenstebuiten: een eigenzinnige visie op de echte klassewijnen

264 pagina’s, gebonden, 17 x 34 cm, geheel in kleur

Prijs : € 39,91

Bestellen>>>

Bordeaux. Frankrijs bekendste wijnstreek mag dan al ontelbare keren bejubeld zijn, de laatste jaren is bordeauxwijn hét punt van discussies. Het prestigieuze etiket cijfert steeds vaker de inhoud van de fles weg, terwijl astronomische bedragen worden geboden voor heel wat minder prijswaardige wijnen. De hoogste tijd dus voor bezinning en voor een alternatief, alsus Benoît De Coster, wijnexpert en al ruim 15 jaar vergroeid met bordeauxwijnen. In deze uitgaven stelt hij 31 wijnhuizen met kwaliteitslabel voor die de aandacht verdienen van elke rechtgeaarde wijnliefhebber. Niet (enkel) door hun naam en prestige, maar ook en vooral door hun kwaliteitswijnen en hun prijssetting.

In Bordeaux Alternatief Evalueert de auteur elk van de besproken huizen middels een zelf uitgekiend en erg eigenzinnig quotatiesysteem, In het uitgebreide eerste deel van dit boek licht hij op een even heldere als polemische wijze de hele bordeauxproblematiek door. Als beslagen criticus schuwt hij nooit de controverse en kruist hij de degens met wijngoeroes als Robert Parker.

Bordeaux Alternatief is bijgevolg een gedurfde en eerlijke speurtocht naar minder bekende maar schitterende bordeaux, met als ultiem referentiepunt de kwaliteit in het glas.

Reageer op dit artikel