artikel

Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet

Horeca

Ingrediënten2 zalmfilets (150 g elk)45 ml. olie200 gr. brede lintpasta of penne50 gr. blanke hazelnoten50 gr. Parmezaanse kaas (stukje)1 ui600 gr. verse spinazie1 dl slagroom50 gr. gorgonzolazout, peper BereidingswijzeSpoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook […]

Brede lintpasta met spinazie en geroosterde zalmfilet

Ingrediënten
2 zalmfilets (150 g elk)
45 ml. olie
200 gr. brede lintpasta of penne
50 gr. blanke hazelnoten
50 gr. Parmezaanse kaas (stukje)
1 ui
600 gr. verse spinazie
1 dl slagroom
50 gr. gorgonzola
zout, peper

Bereidingswijze
Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm intussen een grillplaat of grillpan tot deze gloeiend heet is. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui even aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de room en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten. Rooster de zalmfilets in ca. 5 minuten op de grillplaat, keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep de pasta en de noten door de spinazie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de pasta in twee warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop. Maal er zout en peper boven. Wijntip: Witte Mâcon Villages.

Reageer op dit artikel