artikel

Brits rundvlees opnieuw op Nederlandse markt

Horeca

Na zes jaar afwezigheid is op beperkte schaal weer Brits rundvlees verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Groothandel VEN Versmarkt importeert sinds een paar weken rundvlees vanuit Wales. Daar is het bedrijf St Merryn Food Group de enige leverancier die op het ogenblik voldoet aan de strenge hygiëne- en controle-eisen van de Europese Unie. De prijzen van de verschillende delen zijn vergelijkbaar met dat van Iers rundvlees.

Brits rundvlees opnieuw op Nederlandse markt

In maart 1996 legde de Europese Unie de Britten een exportverbod op in verband met bse. Vervolgens kwam daar de mkz-crisis overheen, waardoor de Britten opnieuw niet mochten uitvoeren. Afgelopen juni is Groot-Brittannië mkz-vrij verklaard.

Voorlopig verkoopt VEN Versmarkt als enige Brits rundvlees. IPS Meat Products (Almere) importeerde in de jaren negentig als enige het Schotse Aberdeen Angus-vlees. Voor de IPS-toeleverancier is het nog niet mogelijk om tegen schappelijke horecaprijzen vlees voor het vasteland van Europa te produceren.

Reageer op dit artikel