artikel

Broccolisoep

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g broccoli
  • ½ l bouillon
  • 15 g margarine
  • 15 g bloem
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • eventueel een scheutje room
Broccolisoep

Bereidingswijze:
Maak de broccoli schoon. Snij de stelen in stukjes en de rest in roosjes. Breng de bouillon aan de kook. Kook de broccoli in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Schep de broccoli uit de bouillon. Hou een paar broccoliroosjes achter en wrijf de rest door een zeef.

Smelt de margarine in een pan en roer de bloem er door. Schenk in gedeelten, onder goed roeren, de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden soep is verkregen. Voeg de broccolipuree en de achtergehouden roosjes toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg vlak voor het serveren eventueel een scheutje room toe.

Reageer op dit artikel