artikel

Brooddriehoekjes met ratatouille

Horeca

Ingrediënten
1 ui
1 courgette
1 aubergine
12 zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
2 dl gekruide tomatensaus (sugo)
2 theelepels Provençaalse kruiden
4 witte of bruine brooddriehoeken
150 g geitenkaas

Brooddriehoekjes met ratatouille

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Pel en snipper de ui. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en de olijven in vieren. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak de ui, courgette en aubergine ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Roer de tomatensaus, olijven en kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de ratatouille ca. 10 minuten zachtjes sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Snijd een kapje van de brooddriehoeken en hol ze wat uit. Bestrijk de buitenkant met olijfolie. Verkruimel de geitenkaas. Schep de ratatouille in de brooddriehoeken en strooi de geitenkaas erover. Zet de driehoeken met de kapjes ernaast op de bakplaat en laat ze in de oven in ca. 15 minuten knapperig bruin worden. Zet de kapjes erop.

Reageer op dit artikel