artikel

Broodje De Dirigent

Horeca

Als je een in de componistenbuurt van Almere gevestigde cafetaria ‘De Dirigent’ noemt, kan het niet uitblijven om ook met het assortiment daarop in te spelen. Eigenaar Gerrit Luitingh houdt het echter bescheiden. Hij heeft slechts één specialiteit van het huis. Maar dat is dan ook een succes.

Broodje De Dirigent

Bij afwezigheid van Luitingh die op vakantie is, doet bedrijfsleidster Feza Ouaali het woord. ‘Eén gerecht springt met de naam in op onze cafetaria’, vertelt ze. ‘Dat is het Broodje De Dirigent. Een wit bolletje beleggen we met warme ham, met daar bovenop ei, champignons en uitjes die op de bakplaat worden gebakken. Het broodje maken we af met satésaus. De cafetaria kende het gerecht al als specialiteit toen de zaak nog Family heette. Destijds noemden we het dus een broodje Family.’ De specialiteit van het huis heeft een verkoopprijs van €4,20. Volgens de bedrijfsleidster is dat goed voor een behoorlijk rendement. ‘En er is veel vraag naar!’

Feza Ouaali vindt het belangrijk voor de uitstraling van een cafetaria dat in ieder geval één gerecht zich niet alleen qua ingrediënten onderscheidt, maar ook met de naam. Toch kent het assortiment van De Dirigent geen andere specialiteiten die met de benoeming een link leggen met muziek. En dat terwijl de inrichting van de zaak wel degelijk niet onder stoelen en banken steekt dat het bedrijf een trefpunt is in de componistenbuurt. Zo hangen de wanden en het plafond vol met muziekinstrumenten. ‘Ons assortiment is al breed genoeg’, verklaart Feza Ouaali. ‘We vinden het niet zo nodig om nog meer producten te ontwikkelen en die dan een toepasselijke naam te geven. Bovendien hebben we aan een hoop snacks en gerechten met een apart tintje al de toevoeging ‘speciaal’ gegeven. Daarmee geef je evenzeer het speciale karakter aan.’ Dus geen ‘Frites Chopin’of ‘Mozart Menu’? ‘Voorlopig niet’, aldus de bedrijfsleidster.

Reageer op dit artikel