artikel

Café Cadeau-winnaars eerst naar Spanje

Horeca

Tijd om te genieten van hun overwinning is er nauwelijks. Een dikke week nadat Wilko Riezebos en Mathijs Dijkstra hoorden dat hun horecaconcept The Cruise de hoofdprijs van €150.000,- had gewonnen in de Café Cadeau-wedstrijd, vloog het tweetal naar Mallorca om er tot eind augustus discotheek 538 te runnen.

Café Cadeau-winnaars eerst naar Spanje

De uitvoering van het winnende caféconcept The Cruise moet daarom zeker tot de herfst wachten. Want koud terug in Nederland hebben ze alweer de handen vol aan de organisatie van een ander feestidee, het Nationaal Kampioenschap Spoelbakduiken. Al vijftig horecabedrijven hebben zich bij de twee eigenaren van TeamWorkDirect gemeld om het door Flügel gesponsorde evenement ook in hún zaak te laten plaatsvinden. De opzet is simpel. De gast die het langst onder water kan blijven gaat door naar de volgende ronde. Een finaleronde moet uitwijzen wie zich de landelijke winnaar mag noemen. ‘Als dat eenmaal loopt, gaan we verder met The Cruise’, vertelt Riezebos.

Vlak voordat het tweetal naar Mallorca vloog was er nog een gesprek met mensen van Grolsch en drankenhandel Don, de twee initiatiefnemers van de Café Cadeau-wedstrijd. Wellicht komt dan ook het pand weer in beeld dat ze op het oog hadden in Leeuwarden. Al tijdens de presentatie voor de jury gaf het duo aan dat de beoogde locatie onbetaalbaar was gebleken. ‘Maar het ís van Grolsch en ze zitten er een beetje mee in de maag’, weet Riezebos. ‘Dus misschien willen ze wel iets doen met de prijs.’

Combinatie
Het gebouw zou ideaal zijn om The Cruise te realiseren. Gelegen in een stad met bijna 100.000 inwoners. Voorzien van een nieuwe keuken, en met twee verdiepingen die in de beleving van het tweetal nu al tot scheepsdekken zijn getransformeerd.Het concept van The Cruise combineert groepsfeesten met reguliere gasten. En dat in een steeds wisselend thema. Immers, een cruiseschip kan een keur aan bestemmingen aandoen die vervolgens in de aankleding van de zaak terugkeren.

The Cruise richt zich niet alleen op discotheek- en feestcafépubliek, maar biedt ook georganiseerde feesten aan voor groepen. De groepen kunnen gebruikmaken van het buffet, waarbij de gerechten uit het land of de regio stammen ‘waar is aangelegd’. Vanaf 21.00 uur, als het dessert achter de kiezen is, gaan de deuren ook open voor reguliere gasten waardoor het volgens de initiatiefnemers gelijk al gezellig druk is.

Volgens Ton Kanters, directeur van HTC Support en jurylid, zijn geen specifieke eisen gesteld aan de winnaars wanneer zij hun zaak moeten hebben geopend. ‘Het mag natuurlijk niet jaren duren. Maar veel hangt af van de beschikbaarheid van het pand.’Volgens Riezebos hoeft The Cruise niet per se in Leeuwarden te komen. ‘Alkmaar of Zwolle zou net zo goed kunnen.’ Hij is niet bang dat een collega in de tussentijd met het idee aan de haal. ‘Het meeste zit toch in ons hoofd. Ook de naam op internet hebben we al geclaimd.’

Reageer op dit artikel