artikel

Cafetaria De Hartige Hap

Horeca

Bedrijf:Cafetaria De Hartige Hap
Plaats: Heerlen
Frikandel: Deense Frikandel
Prijs: €1,70

Cafetaria De Hartige Hap

De Hartige Hap heeft meerdere frikandellen speciaal op de kaart. Margret van der Kraan, samen met echtgenoot Jan eigenaar van de zaak, is eigenlijk een beetje verbaasd als wij juist van de Deense variant het naadje van de kous willen weten. Haar zelfgemaakte viandellen, een frikandel in een krokant korstje, vindt ze wel zo bijzonder. Maar, zo geeft ze toek, ook de Deense frikandel mag er wezen.

‘We snijden de staaf helemaal open en beleggen na het frituren beide helften met dill-chips, oftewel flinterdunne augurkschijfjes’, zo legt ze uit. ‘Hierop doen wij gele hamburgerdressing met een wat zoetige smaak. We maken de snack af met een scheut tomatenketchup en geroosterde uitjes.’ Het idee dateert al van zeker vijftien jaar geleden.

‘We noemen ‘m Deens, omdat de hamburgerdressing vooral in Denemarken erg populair is’, verklaart Van der Kraan. Ze verkoopt er gemiddeld vijf per dag. ‘Dat is best veel wanneer je bedenkt dat wij een zeer uitgebreidt assortiment aan deels zelfbereide snacks hebben. Nee, de frikandellen op zick maken we niet zelf. Maar de speciale variant komt uit eigen koker.’

Reageer op dit artikel