artikel

Cafetaria De Hulst doet goede zaken met eigen aardappelen

Horeca

De eigen aardappelteelt legt Cafetaria De Hulst in Geldrop geen windeieren. ‘Het is een succesformulie’, constateert eigenaar Ronny Verhagen. ‘De mensen vinden onze frites heerlijk’. De cafetaria bouwde er in een kwart eeuw een uitstekende reputatie mee op.

Cafetaria De Hulst doet goede zaken met eigen aardappelen

De werkwijze van het Geldropse cafetaria-duo is uitzonderlijk. Door zelf aardappelen te verbouwen, te verwerken en te bakken, houden Ronny Verhagen en zijn vriendin Denyse Thomasse vrijwel het gehele proces in eigen hand. Een loonwerker onderhoudt het perceel en rooit de bintjes.

‘Er zijn wel collega’s die de aardappelen zelf verwerken, maar ook zelf telen? Ik ken er geen één’, vertelt Verhage. Hij heeft wel een verklaring voor de unieke situatie. ‘Ik ben het niet anders gewend. Mijn ouders, die met de snackbar begonnen, hadden veel eigen grond bij hun boerderij. Vandaar dat ze besloten aardappelen te verbouwen voor frites.

Tips van deze twee ervaren cafetariaondernemers:

  • Koop prijsbewust in. Slim inkopen bespaart op kosten. Grote partijen zijn veelal een stuk voordeliger.
  • Bepaal je prijzen zorgvuldig en haal daarbij het onderste uit de kan.
  • Schenk aandacht aan klantenbinding. Leuke acties leveren goodwill op.
  • Producten zelf bereiden, betekent veel extra werk. Wie dat ervoor over heeft, kan er naam mee maken.
Reageer op dit artikel