artikel

Cafetaria ’t Luifeltje in Wilhelminaoord wint metamorfose

Horeca

Een ingrijpende verbouwing van het cafetaria-interieur binnen een dag. Dat was de hoofdprijs van een wedstrijd die fritesproducent McCain onlangs hield. Eigenaar Wilna Bekhof van snackbar/minirestaurant ’t Luifeltje in het Drentse Wilhelminaoord bleek de gelukkige, dankzij haar slagzin ‘Ik kies voor McCain frites, want fun is all you need’.

Cafetaria ’t Luifeltje in Wilhelminaoord wint metamorfose

Op maandag 26 mei was het zover. Nadat de avond tevoren het interieur was leeggehaald, ging een team harde werkers in alle vroegte aan de slag. Wilna Bekhof was afwezig. Pas na afloop mocht zij de metamorfose, van een tikje rommelig naar strak en toch huiselijk, in ogenschouw nemen. Slechts van een deel van de veranderingen was zij op de hoogte. Na overleg met styliste Astrid Seijlhouwer, medewerker van stylingbureau Kamer 465 dat ook klussen klaart voor het Yorin-programma TV-Woonmagazine, wist zij dat haar cafetaria blauwe wanden zou krijgen. Bovendien was bekend dat zij mocht rekenen op een ombouw voor de vitrine, een moderne lichtbak en een nieuwe zithoek.

Dat de entree van het bedrijf, indachtig de naam, van een luifel zou worden voorzien en dat het restaurantgedeelte nieuwe zitjes kreeg, wist zij echter niet. ‘Wilna had in het voorgesprek nietsvermoedend aangegeven dat de oude stoelen haar een doorn in het oog waren’, vertelt PR-vrouw Esther Werkman die namens McCain de metamorfose begeleidde. ‘Omdat deze aanpassingen binnen het beschikbare budget van tienduizend euro pasten, hebben we haar ook daar mee kunnen verrassen.’

Reageer op dit artikel