artikel

Caribou with Saskatoon berries

Horeca

De kariboe is een soort rendier waarvan er in Nanavik meer dan een miljoen rondlopen. Deze prachtige dieren met hun enorme geweien vormen een belangrijke voedselbron voor de Inuit.Zoals wij wild met vossebessen combineren, wordt kariboe gecombineerd met saskatoon berries

Caribou with Saskatoon berries

De saskatoon lijkt op een bes maar is eigenlijk familie van de appel. Deze inheemse vrucht van de Canadese prairies is zeer geliefd bij de West-Canadezen. Hij werd voor het eerst gebruikt door de indianen van de vlakten en al gauw hadden ook de kolonisten in de gaten dat deze vrucht een niet te versmaden lekkernij is.

De saskatoonstruiken in de boomgaard van producent Prairie Lane Saskatoons zijn stekken van de wilde struiken. De bessen worden met de hand geplukt, ’s morgens tussen 5.00 en 10.30 uur. Daarna gaan ze binnen het uur met speciale vrachtauto’s naar de fabriek, die ze invriest. De Prairie Lane Saskatoon topping die ervan wordt gemaakt is te gebruiken bij tal van desserts, op pannenkoeken, als warme saus, en bijvoorbeeld bij wild, zoals kariboe.

Ingrediënten:
3 kariboemedaillons à 50 g
2 tbs (25 ml) hennepolie
1 tbs fijngehakte ui
1 tbs saskatoon berries fijn
4 oz (120 ml) madeira
2 oz cognac
1 1/2 cup (375 ml)
demi glace
zout en peper,
1/2 cup saskatoon berries

Bereiding:
Bak de kariboemedaillons in circa vier à vijf minuten en houd ze apart warm. Smelt 1/4 cup (50 ml) boter, voeg de gehakte ui en de fijne saskatoons toe. Laat circa twee minuten pruttelen. Voeg dan de madeira, cognac en demi glace toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na vier à vijf minuten de rest van de saskatoon berries toe.

Reageer op dit artikel