artikel

Champignonsandwiches

Horeca

Ingrediënten voor 4 stuks
4 sneetjes brood zonder korst
1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
1 eetlepel olie
1 kuipje ( 80 gram) verse kruidenroomkaas
enkele blaadjes sla
4 lange houten prikkers

Champignonsandwiches

Bereiding
Rooster de boterhammen lichtbruin. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan. Bak de champignons al omscheppend tot het vrijkomende vocht is verdwenen. Doe de champignons in een komn. Roer de kruidenkaas erdoor.

Besmeer 3 geroosterde boterhammen met een laag van het champignonsmengsel. Leg wat sla er op. Stapel de belegde boterhammen op elkaar. Eindig met de onbesmeerde boterham. Snij met een scherp broodmes de boterhammen in een keer schuin doormidden. Snij de helften daarna nog een keer schuin doormidden. Steek de sandwiches vast met lange houten prikkers. De sandwiches zijn zowel warm als koud lekker.

Reageer op dit artikel