artikel

Château Saint-Georges

Horeca

Het kleinste district van Bordeaux is Saint-Georges-Saint-Emilion, met slechts 175 hectare. Daarvan behoren er 50 aan het op een heuvel tronende Château St.Georges, dat een Versaillesachtige allure heeft en sinds drie generaties behoort aan de familie Desbois. Alle eerste zonen daarvan heten Pétrus.

Château Saint-Georges

De huidige eigenaar, Pétrus Desbois dus, werkt bij voorkeur met optimaal rijpe druiven. En voor hem is in zijn kelder het belangrijkste woord ‘respect’ – respect voor de wijn. Pétrus proeft ook dagelijks, uit tank, vat of fles, ‘net als een concertpianist die elke dag moet oefenen’. Zijn wijnen, die niet via de handelshuizen van Bordeaux verkocht worden maar rechtstreeks, zijn zeer charmant en onberispelijk van kwaliteit. Zelfs de nu heerlijk drinkbare wijn uit het lichte 1997 heeft beslist niveau.

Kenmerkend voor de creaties van Château St. Georges is een vrij volle smaak met zachte tannines, jamachtig zwart fruit, wat laurier, kruidigheid en toast – dit laatste dankzij een verblijf van zestien maanden op fust. Ter plekke heb ik genoten van de 2000, 1999, 1998 en 1997, die geen van alle onder deden voor een Grand Cru Classé uit het naburige Saint-Emilion.

Reageer op dit artikel