artikel

Chinese kool met walnoten en spek

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 kleine Chinese kool (of 400 gram gesneden kool)
  • 1 dl droge witte wijn of appelsap
  • (zee)zout
  • 50 gram gerookte spekblokjes
  • 25 gram walnoten (of pecannoten)
  • 1 bos- of lenteuitje
  • (versgemalen) peper
Chinese kool met walnoten en spek

Bereidingswijze:
Snij de schoongemaakte kool in smalle repen. Meng de kool met de wijn of het appelsap en wat zout en laat de kool circa 15 minuten staan. Breng intussen een grote pan met water aan de kook. Doe de kool vervolgens in een stoommand of hittebestendig vergiet en stoom de kool boven het kokende water in 6 à 7 minuten beetgaar. Bak intussen de spekblokjes krokant uit in een droge koekenpan. Hak de walnoten fijn en bak ze kort mee. Snij het bos- of lenteuitje in dunne ringen. Schep het spekmengsel en de bos- of lenteui door de kool en breng op smaak met peper. Serveer meteen. Lekker met aardappelgratin.

Reageer op dit artikel