artikel

Chocoladesoufflé met taggaische olijven (Jannis Brevet)

Horeca

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Maak van boter en bloem een roux. Roer de melk erdoor. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de thee toe. Laat garen. Zeef de roux. Laat hem afkoelen. Roer de eidooiers, de gesmolten bittere chocolade, het cacaopoeder en de fijngesneden taggiasche olijven erdoor. Sla de eiwitten […]

Chocoladesoufflé met taggaische olijven (Jannis Brevet)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Maak van boter en bloem een roux. Roer de melk erdoor. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de thee toe. Laat garen. Zeef de roux. Laat hem afkoelen. Roer de eidooiers, de gesmolten bittere chocolade, het cacaopoeder en de fijngesneden taggiasche olijven erdoor. Sla de eiwitten met de suiker schuimig. Spatel ze door de massa. Lepel het beslag in beboterde bakjes en bak ze au bain-marie gaar in circa 20 à 25 minuten. Bestrooi de soufflés met poedersuiker. Serveer ze gelijk.

Stort de soufflés. Serveer ze met frisse ananascompote.

Bereidingswijze:

Schil de citroen en snijd in schijfjes. Breng water, wijn en suiker aan de kook en voeg de overige ingrediënten toe, met uitzondering van de taartina en basilicum. Doe de geschilde ananas erbij. Pocheer deze 10 minuten. Haal de ananas uit het vocht. Snijd hem brunoise. Meet 1 dl vocht af. Bind dit met taartina en voeg de ananasblokjes en basilicumreepjes toe.

Reageer op dit artikel