artikel

Citaten Jelle Wagenaar

Horeca

‘Lam moet naar lam smaken. Als er een stukje sukade op het bord ligt, moet de gast zien dat het sukade is.’ De kookstijl van SVH Meesterkok Jelle Wagenaar bestaat uit werken met pure smaken. Dat is terug te zien in de recepten die Misset Horeca in zijn keuken optekende.
Wagenaar in de Topkoksdatabank…

Citaten Jelle Wagenaar

,,Het mooie van het koksvak is de diversiteit. Ik ben van alles: bakker, visboer, slager en groenteboer. Daar is veel know how voor nodig. Die heb ik vooral gekregen door veel cursussen te volgen en te lezen in vakbladen en boeken.”

“In acht jaar tijd heb ik tien cursussen gevolgd omdat ik meer wilde weten. Toen ik bijvoorbeeld 25 was, baalde ik ervan dat de chocolade wit uitsloeg. Ik wilde uitvinden hoe dat kwam en hoe het te voorkomen is.”

“Bij de huidige generatie koks zie ik dat het soms allemaal net iets te gemakkelijk gaat. Op hun 22e zijn ze bijvoorbeeld al chef-kok. Ze denken dan dat ze er al zijn. Maar ik zie vaak dat ze kopieën zijn van grote chefs waarvoor ze gewerkt hebben. Dan denk ik: wees jezelf.”

“Lam moet naar lam smaken. Als er een stukje sukade op het bord ligt, moet de gast zien dat het sukade is.”

Bekijk hier drie toprecepten van Jelle Wagenaar:

Drieluik van gevogelte

Zeeduivel met gemarineerde scampi

Chocoladetaartje met chutney van kumquats

Specialiteit van Het Seminar: Proeverij van kalf

 

Curriculum Vitae

Naam
Jelle Wagenaar

Geboortedatum
9-7-1962

Adres
Hertmerweg 42
7625 RH Zenderen

Telefoon
(074) 259 59 79

Internet
www.hetseminar.nl

Loopbaan
2002: Het Seminar, Zenderen
1994: De Broeierd, Enschede
1989: Carelshaven, Delden
1985: Berg en Dal, De Lutte
1984: Ten Hoopen, Hengelo
1983: Hostellerie Le Regent, Kokszijde (België)
1982: Cosa Coopenhaghe, Hengelo
1979: Madras, Hengelo (leerbedrijf)
1978: Hostellerie De Holtweijde, Lattrop (leerbedrijf)

Reageer op dit artikel