artikel

Citaten Jeroen Holten

Horeca

Twee maanden lang dezelfde gerechten koken, dat is niks voor Jeroen Holten. Om echt afwisselend te houden in de keuken van zijn eetkamer De Bisjop in Maastricht heeft hij een wekelijks wisselende kaart. Zijn signatuurrecepturen kunt u nu bekijken in de Topkoksdatabank.

Citaten Jeroen Holten

‘Toen ik acht jaar was, zat ik op kinderkookles. Wist al jong dat ik kok wilde worden. Dat kwam ook door mijn oom, Ben Sorée.’

‘Na comsumptieve technieken in Amsterdam ben ik via mijn familie aan een stage-adres in Limburg gekomen. Het eerste jaar was ik nooit aanwezig op de SVH-opleiding in Heerlen. Het was lang leve de lol. Voor het eerst op kamers op mijn zeventiende. Ik leidde een dubbelleven van feesten en werken. Uiteindelijk heb ik mijn kookopleiding afgemaakt via zelfsudie. Onder het motto: dat kan ik zelf ook wel.’

‘Het is altijd een jongensdroom geweest om een eigen zaak te beginnen.

‘Ik heb een hekel aan routine. Er is niks erger dan maandenlang dezelfde gerechten van de menukaart te moeten koken.’

‘Ik kies mijn eigen weg. Ik doe waar ik zin in heb, in positieve zin en op een verantwoorde manier. Ik ben werl erg eigenwijs. Wat betreft mijn kookstijl is de basis de klassieke, Franse keuken, maar ik doe er mijn eigen dingen mee.”

‘Ik kook hoog op smaak. Ik houd van heftige smaken. Extreem ingedikte sauzen. Een bord soep van mij is vol en zwaar.’

‘De Bisjop is niet mijn eindstation. Ik ben pas twee jaar hier bezig. Maar ik heb nog 100.000 ideeën van wat ik verder nog wil doen in mijn leven.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Jeroen Holten:
Savarin van kreeft met tomatenchutney, parels van avocado en kruidensalade
Gepocheerde scholfilet met schuimige dragonsaus en warme aardappelsalade
Whiskyparfait met boerenjongens
Kalfslende met loempia van gestoofde kalfswang

Reageer op dit artikel