artikel

Citaten Marc Smeets

Horeca

Hij heeft het ooit een paar maanden geprobeerd zonder koksmuts, maar dat maakte hem doodongelukkig. Marc Smeets is kok in hart en nieren. Een gevoelsmens. Aan zijn gerechten kunnen gasten zien of hij vrolijk is of niet. Recepten en citaten van Marc Smeets bekijkt u nu in de Topkoksdatabank.

Citaten Marc Smeets

‘Het beroep van kok heeft me vanaf dag één geïntrigeerd. Koken heeft iets magisch. Als ik dat niet kan doen, word ik doodongelukkig.’

‘Mijn gezin is voor mij het allerbelangrijkste. Koken speelt daarnaast een hoofdrol.’

‘Van mijn chef Robert Kranenborg heb ik veel geleerd. Hij staat eenzaam op een hoog niveau. Heeft een eigen filosofie. Werkt gestructureerd. Gaat keihard voor zijn doel. Van Cas Spijkers heb ik het bourgondische gevoel meegekregen. Pure liefde voor het product.’

‘Sommige gasten zeggen tegen me: aan jouw gerechten kan ik zien of het buiten regent of dat de zon schijnt. En of ik vrolijk of chagrijnig ben. Ik ben een gevoelsmens. Mijn sterrenbeeld is kreeft en ik heb veel emotie in me. ‘

‘Eigenlijk heb ik dit bedrijf, Corona, nooit kunnen loslaten. Ik ben er verliefd op. Ik bleef andere zaken hiermee vergelijken. Dan dacht ik: in Corona zit een bar, terras, hotel, zalen en ben ik niet afhankelijk van lunch of diner.’

‘Ik ben nog geen gestandaardiseerde kok.Ik heb nu geleerd dat ik na drukke tijden gas terug moet nemen. Ik ben kok in hart en nieren, maar ik ben ondertussen ook ondernemer geworden.’

‘Achter mijn persoon is mijn vriendin, Kim Hilbink, de belangrijkste schakel. Regelt alles in het hotel en op het gebied van sales. Ze verkoopt als het ware het merk ‘Marc Smeets’. Ze is een rustfactor waar ik op kan leunen.’

Bekijk hier 3 toprecepten van Marc Smeets:
Gemarineerde tomaatjes met mousseline van zoete aardappel, mayonaise van krab en gefrituurde groenten
Gegrilde hielbot met stamppot van andijvie, pancettaspek en romige kreeftensaus
Compote van mango met specerijen en kruidnagelijs

Reageer op dit artikel