artikel

Claudia Pronk geniet op Mauritius

Horeca

Claudia Pronk verlaat op 15 januari hotel Des Indes in Den Haag. Bij thuiskomst in haar inmiddels lege huis wordt ze overvallen door de executive chef en de f&b manager van Des Indes voor een fraai afscheidsdiner. Nauwelijks twee dagen later begint haar nieuwe hotelavontuur. Op Mauritius, een tropisch eiland voor de kust van Afrika. Daar start ze aan de opbouw van The Grand Mauritian Resort & Spa. Aan de internetredactie van Misset Horeca doet ze haar verhaal over de eerste dagen op Mauritius.

Claudia Pronk geniet op Mauritius

Wat trof u aan op het eiland?

Velden vol suikerriet, maar vooral heel veel ontzettend vriendelijke mensen en een heel warm onthaal door het gehele team van het Le Meridien hotel waar vandaan ik de eerste weken heb gewerkt.

Hoe staat het met de bouw van het nieuwe hotel?

De bouw vordert heel goed. Onlangs ben ik met mijn kleine huidige pre-opening team vanuit Le Meridien naar het pre-opening office van The Grand Mauritian Resort & Spa verhuisd. Dus vanaf nu ben ik dagelijks op de bouw en dat is belangrijk.

Maar wat moet er allemaal nog gebeuren voordat de eerste gasten kunnen komen?

Nog heel veel, maar dat is allemaal heel normaal. Er moeten nog veel spullen aankomen. Vooral uit Dubai en Zuid-Afrika. Het team moet nog aangenomen worden en dan praten wij over honderden mensen. Het executive team is bijna compleet en dan gaat dit verder naar afdelingshoofden, supervisors etc. Een heel proces met een strakke planning.

Hier in het pre-opening office liggen per positie al vele CV’s klaar. Standaarden moeten gedeeltelijk nog geschreven worden en gedeeltelijk slechts gefinetuned. Uiteraard moeten alle menu’s nog gemaakt worden. De amenities (zeepjes etc.) voor de hotelkamers moeten nog geselecteerd worden. En zo is er nog een hele lijst.

Wanneer gaat het open?

Zoals op de website aangegeven wordt gaan wij uit van 1 juli 2008.

Wat zijn volgens jouw eerste indrukken de verschillen van het leiden van een hotel in Den Haag en het leiden van een hotel op een tropisch, toeristisch eiland?

Op zich is de basis natuurlijk hetzelfde en ik denk dagelijks terug aan mijn pre-openingsdagen in Den Haag. Van deze ervaring heb ik hier dagelijks profijt. Het verschil zit ‘m in andere doelgroepen. De gasten die wij hier zullen ontvangen hebben een veel langere verblijfsduur, dus zijn andere dingen soms belangrijker dan in een hotel voor zakengasten.

Verder is het team hier internationaler en uiteraard hebben de medewerkers een andere cultuur. Verder is het project qua oppervlakte veel groter en was Den Haag hiermee vergeleken redelijk compact. Ik loop aardig wat kilometers, maar binnenkort komen de buggy’s aan en als ik dan mijn ‘buggy rijbewijs’ haal dan kan ik af en toe een stukje in de buggy overbruggen. Kijk, dit had ik in Den Haag natuurlijk niet.

Reageer op dit artikel