artikel

Comeback voor Argentijns vlees

Horeca

Bijna een half jaar moest grillrestaurantketen Gauchos het zonder de Argentijnse steak doen. Sinds een paar weken is het vlees uit Argentinië weer voorhanden in de twintig restaurants in Nederland.

Comeback voor Argentijns vlees

Na het uitbreken van de mond- en klauwzeercrisis gold een importverbod voor Argentijns vlees. Gauchos serveerde in de restaurants daarom een tijdlang vlees uit Uruguay en Brazilië als alternatief. ‘Het was wel vers, maar iets slapper en vochtiger. Het is niet de topkwaliteit die Argentijns vlees heeft’, legt Jan Geenemans, algemeen directeur van Gauchos uit. Hij is blij dat Gauchos weer steaks uit Argentinië op de kaart kan zetten. In de restaurants krijgen gasten op 30 mei een glas champagne om de comeback van het Argentijns vlees onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel